Тукан Барбет

В миналото той е бил групиран с другите барбекюта от Capitonidae. ДНК изследвания обаче потвърдиха, че тази подредба е парафилетична; барбекютата от Новия свят са по-тясно свързани с туканите, отколкото с барбетулите от Стария свят. В резултат на това родовете на барбета вече се считат за отделни семейства, а барбекът Тукан, заедно с барбета със зъби, вече е поставен в отделно семейство, Semnornithidae.

Снимка на Toucan Barbet е лицензирана под Creative Commons Приписване .
Оригинален източник: Тукан Барбет
Автор: Michael Woodruff от Spokane, Вашингтон, САЩ



Toucan Barbet е класифициран като близко застрашен (NT), е близо до класиране или е вероятно да се класира за застрашена категория в близко бъдеще.

Toucan Barbet, Semnornis ramphastinus, е отличителна птица, която се среща във влажни гори, растящи по западните склонове на Андите в северозападния Еквадор и югозападната част на Колумбия. Въпреки че той остава доста разпространен на местно ниво, той е намалял поради загуба на местообитания и прихващане за търговията с птици в клетки. В миналото той е бил групиран с другите барбекюта от Capitonidae. | Повече ▼



Снимки: И двете снимки на Toucan Barbet Semnornis ramphastrinus са направени по Nono-Mindo Rd., Еквадор. Джеймс Оунби снима своя на 8 април 2002 г. в курорта Septimo Paraiso; далечният ми изстрел беше по-висок на билото и по-далеч на юг по пътя на 17 април 1992 г. Марк Фенър снима зъбчета с зъбчета Barbet S. frantzii в Монтеверде, Коста Рика, през март 1991 г. Снимките са | Повече ▼



Тукан барбет (Semnornis ramphastinus) = Информация за видовете - * Факти и състояние * Описание * Ареал и местообитание * Биология * Заплахи и опазване * Научете повече * Речник и справки * Всички * | Повече ▼

Барбекът тукан живее в малки групи до шест птици, състоящи се от двойка възрастни и техните малки. В прекрасно проявление на сътрудничество, тази малка група заедно ще защитава територия и младите помагат на възрастната двойка по време на размножаването (4) (5). Установени са територии около кухина за нощуване в ствол на мъртво дърво, който е защитен срещу други барбекю от тукан. | Повече ▼

Тукан Барбет, заедно с Барбет със зъби, вече е настанен в отделно семейство, Semnornithidae. Toucan Barbet е необичаен сред плодородните птици, тъй като се размножава съвместно, като няколко помощници помагат на доминиращата двойка за разплод с инкубация и отглеждане на малките. Choco Toucan Choco Toucan (Ramphastos brevis) е голяма, предимно черна птица, срещаща се във влажни низини и предпланински гори в тихоокеанския склон на Колумбия и Еквадор. | Повече ▼



видовете са склонни да узурпират гнездата на тукан барбет Semnornis ramphastinus и да ги обновяват по свой вкус. Известно е обаче, че банкнотите изкопават собствените си дупки в палмови трупи. Гнездата са на 6-30 м от земята. Ухажването се извършва в гнездото. След завършване на кухината входният отвор се разширява. Размерът на съединителя е 2-3, бели яйца. Инкубацията продължава около 16 дни, а нарастването настъпва на 46-60 дни; младите не се връщат в гнездото след това. | Повече ▼

Оцеляването на някои видове тукан, включително тукан барбет, е застрашено от обширно залавяне и продължаваща загуба на местообитания чрез унищожаване на дъждовната гора на Амазонка. Забавен факт - 6. Тукан сред растителност Изображение от Flickr.com, с любезното съдействие на Luz A. | Повече ▼

преглед на видовете :: Toucan Barbet (Semnornis ramphastinus) = Nr. | Повече ▼



Toucan Barbet, Semnornis ramphastinus Capitonidae (BARBETS) Toucan Barbet, Semnornis ramphastinus Снимката е направена в: Еквадор Снимката е направена от: Steve Bird, Birdseekers Birdseekers Birdseeker tour company Birdseekers Tour отчети Birdwatching Празници Около света Birdseekers Tour снимка на world Birdseekers, направена от Tony Crittenden Бележки за идентификацията: | Повече ▼

Тукан Барбет (Semnornis ramphastinus) от Ник Атанас. | Повече ▼

Toucan Barbet - авторски права на Джеф BlincowToucan BarbetPhoto авторски права Jeff Blincow Emerald Toucanet - авторски права Steve MetzEmerald ToucanetPhoto copyright Steve Metz Groove-bill Toucanet - Photo copyright Steve MetzGroove-fated ToucanetPhoto copyright Steve Metz Chestnut-tip Toucanet Crimanet-Rumrc -трошен Toucanet Photo copyright Юрген Бекерс ... | Повече ▼

Тукан Барбет, Semnornis ramphastinus = Пътят Ноно - Миндо (1.750 - 3.400 м) започва в северозападната част на Кито и се изкачва по зелените склонове на вулкана Пичинча. След най-високата си точка на 3.400 метра, тя се спуска в зрелищните влажни умерени и субтропични облачни гори на западната Андска Кордилера. Около 300 вида птици са наблюдавани по пътя Nono. | Повече ▼