Очилани мечи снимки и факти

Очила мечкаОчиланата мечка (Орнаменти Tremarctos) живее в Южна Америка от Венецуела до Перу и е сравнително малък в сравнение с други мечки. По лицето си има отличителен знак. Те не зимен сън и са най-активни през нощта и в полумрака. Те са вторият най-застрашен вид мечки в света, след гигантска панда . Диетата им включва кактуси, храсти, горски плодове, мед, захарна тръстика и дори дървесна кора. Околооката мечка е най-големият хищник в Южна Америка и се смята, че произлиза от праисторическата Булдог мечка .

Снимка направена от Ларс Хефнер , лицензиран под GFDL



Ключови думи: черен



Кои зоологически градини ги имат?
Художник (Холандия), Зоопарк Брукфийлд (Съединени щати), Зоологически парк Сейнт Луис (САЩ) и Национален зоологически парк Смитсониън (Съединени щати)

Андската мечка, очилата мечка е включена като уязвима (VU), за която се смята, че е изправена пред висок риск от изчезване в дивата природа, в Червения списък на застрашените видове на IUCN

Наименования на очиластата мечка
Младо / бебе на очила мечка се нарича „дете“. Женските се наричат ​​„свине“, а мъжките „глигани“. Група очила с мечки се нарича „шут или ленивец“.
Държави
Аржентина , Боливия , Колумбия , Еквадор , Перу и Венецуела
Околоочни местообитания на мечки
Гора , Пасища , Субтропични / тропически сухи пасища и Субтропична / тропическа влажна низина
Някои факти за
Очила мечка

Тегло за възрастни : 109,25 кг (240,35 lbs)

боксьор, смесен с лаборатория



Максимално дълголетие : 39 години

Бременност: 228 дни

Отбиване: 90 дни



Размер на котилото: 2

Тегло при раждане : 0,32 кг (0,704 lbs)

Източник: AnAge , лицензиран под DC



Още животни, започващи с S