Джеймс Фламинго

Фламингото на Джеймс е по-малко от андийското фламинго и е средно високо 3 фута. Те имат много дълга шия, която се състои от 19 дълги шийни прешлена, позволяващи много движения и въртене на главата.



Фламингото на Джеймс е класифицирано като близко застрашен (NT), е близо до класиране или е вероятно да се класира за застрашена категория в близко бъдеще.

английска овчарка коли микс

Сметката на фламингото на Джеймс е по-малка и има по-тясна горна челюст. Проксималният край на банкнотата е предимно хоризонтален, след което има изкривяване надолу и дисталният край завършва с функция, подобна на кука. Вътрешната морфология на клюна е подобна на тази на Малкото фламинго, където горната и долната челюсти съдържат ламели, които филтрират храната. | Повече ▼



James 'Flamingo, Puna Flamingo, parina chica), срещнати при размножаване на оперение в обекта Сурире Рамсар в крайната северна Чили. Тази птица се е приближила до ръба на салара, за да пие от извор с прясна вода. Phoenicoparrus jamesii, Puna Flamingo, James 'Flamingo Barbara Knapton - Ramsar Site @ 873 Salar de Surire. 12.02.96; Регион I; 15 858 ха; 18º51’S 069º00’W. Солено блато и солени езера, подложени на сезонни колебания, установени във високоандийската степ. | Повече ▼



Аспектите на темата Фламинго на Джеймс са разгледани в следващите допълнителни източници на съдържание. * Списания * Фламинго. Америка, март 2007 г. Разширете своите изследвания: Опитайте да търсите списания и електронни книги за „фламинго на Джеймс“. Няма намерени резултати. - Въведете дума или щракнете двукратно върху която и да е дума, за да видите дефиниция от онлайн речника Merriam-Webster. | Повече ▼

Фламинго на Джеймс като загрижени видове и нуждаещи се от правна защита. | Повече ▼

През 1924 г. се смяташе, че фламингото на Джеймс е изчезнало. Той е преоткрит от специална експедиция през 1957 г., няколко десетки двойки, съжителстващи с много по-голям брой чилийски фламинго и андийски фламинго, размножаващи се като смесено стадо, на солен остров в Лагуна Колорада („червеното езеро“), 14 035 фута нагоре в боливийските планини - първите гнезда на Фламинго на Джеймс, открити някога. На следващата година там се наблюдава много по-голям брой: между 5000 и 7000 двойки - повече от останалите два вида. | Повече ▼

колко струва германската овчарка хъски микс

Не много отдавна, през 1924 г., се смяташе, че фламингото на Джеймс е изчезнало. Този вид фламинго живее в отдалечени солени лагуни на алтиплано (регион с голяма надморска височина на Андите в района на северна Чили). Преоткрит е през 1957 г.! Има няколко официални агенции, които изготвят списъци със застрашени видове, като всяка агенция има свой собствен метод за определяне на статута на опазване. Например нито един вид фламинго не е посочен като застрашен съгласно Закона за застрашените видове в САЩ. | Повече ▼