Светлогръд Bowerbird

Белоглавата птица Bowerbird се разпространява в Нова Гвинея и Северна Австралия, където обитава тропическите гори, мангровите гори, саванските гори и ръбовете на горите. Диетата му се състои главно от смокини, плодове и насекоми. Гнездото е хлабава чаша, направена от малки пръчици нагоре на дърво. Самото пасище е от тип авеню с две страни на стена от пръчки и обикновено украсено със зелени плодове.

Снимка на Bownbird с бели гърди е лицензирана под Creative Commons Приписване .
Оригинален източник: Собствена работа
Автор: Ставен



Червената гръдна птица е класифицирана като най-малката грижа. Не отговаря на изискванията за по-рискова категория. В тази категория са включени широко разпространени и изобилни таксони.

Червената гръдна птица, Chlamydera cerviniventris е средно голяма, с дължина до 32 см, птица със сивокафяво петнисто бяло оперение, черна купюра, тъмнокафяв ирис, жълта уста и оранжев баф отдолу. И двата пола са сходни. Женската е малко по-малка от мъжката. Белоглавата птица Bowerbird се разпространява в Нова Гвинея и Северна Австралия, където обитава тропическите гори, мангровите гори, саванските гори и ръбовете на горите. Диетата му се състои главно от смокини, плодове и насекоми. | Повече ▼



* Bownbird с палеви гърди, Chlamydera cerviniventris Обърнете внимание, че сивата котка (Dumetella carolinensis) и черната котка (Melanoptila glabrirostris) от Америка и абисинската котка (Parophasma galinieri) от Африка са несвързани птици, които принадлежат към различни семейства. Литература - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Форшоу, Джоузеф. изд. Енциклопедия на животните: Птици. Лондон: Merehurst Press. с. 228–331. ISBN 1-85391-186-0. | Повече ▼



Fawn-breasted Bowerbird Chlamydera cerviniventris 2009 IUCN Категория на червения списък (според оценката на BirdLife International - официалният орган на Червения списък за птиците за IUCN): Най-малкото безпокойство Обосновка Този вид има много голям обхват и следователно не се доближава до праговете за уязвими при критерият за размер на диапазона (Степен на поява 30% спад в продължение на десет години или три поколения). | Повече ▼

микс от хъски и златен ретривър

Белоглавата птица Bowerbird се разпространява в Нова Гвинея и Северна Австралия, където обитава тропическите гори, мангровите гори, саванските гори и ръбовете на горите. The Great Bowerbird, е обикновен и забележим жител на северна Австралия. Западната Bowerbird е Bowerbird, често срещана в суха Централна Австралия и региона Pilbara в Западна Австралия. Spotted Bowerbird е широко разпространен във вътрешността на Куинсланд и Нов Южен Уелс. | Повече ▼