Чилийско фламинго

Гнезди в умерена Южна Америка от Еквадор и Перу до Чили и Аржентина и на изток до Бразилия; той е въведен в Германия и Холандия. Подобно на всички фламинго, той снася едно кредасто бяло яйце върху кална могила.



Чилийското фламинго е класифицирано като близко застрашен (NT), е близо до класиране или е вероятно да се класира за застрашена категория в близко бъдеще.

доберман пинчер цветове палево

Чилийското фламинго (Phoenicopterus chilensis) е голям вид (110-130 см), тясно свързан с карибското фламинго и по-голямото фламинго, с което понякога се смяташе за специфично. Тази статия следва лечението в Ibis (2002) 144 707-710. Гнезди в умерена Южна Америка от Еквадор и Перу до Чили и Аржентина и на изток до Бразилия; той е въведен в Германия и Холандия (колония на границата, Zwilbrockervenn). Подобно на всички фламинго, той снася едно кредасто бяло яйце върху кална могила. | Повече ▼



Чилийско фламинго в зоологическата градина в Лас Вегас Група от чилийски фламинго в зоопарка в Хюстън Чилийско фламинго в зоопарка в Аделаида Външни връзки - * Ресурсен център на Фламинго - колекция от ресурси и информация, свързана с фламинго * Чилийски фламинго (Phoenicopterus chilensis) видеоклипове и снимки в Референции за колекция от интернет птици - | Повече ▼



Чилийските фламинго са високи от четири до пет фута и могат да тежат от 13 до 16 килограма. Имат дълга шия и дълги, тънки крака. Сметката им е огъната надолу в средата. По-голямата част от тялото им е покрито с бледорозови пера с по-тъмно розови и черни крила. Краката им са скучно жълти или жълто-сиви с тъмно розови ленти в ставите и розови крака. Фламинго ще заключи своите | Повече ▼

Чилийско пиле фламинго в Sea World 4. Университет на Мичиган, разнообразие от животни 5. Уеб сайт на зоологическата градина в Бирмингам 6. Моите лични наблюдения 7. Чилийско фламинго в зоологическата градина на Роджър Уилямс 8. Чилийско фламинго в зоопарка Lowry Park 9. | Повече ▼

Чилийските фламинго имат повече черни в края на клюновете си и бледи, жълтеникавосиви крака с червени „колене“ (всъщност глезени) и стъпала. Продължителността на живота фламинго обикновено живее между 20-30 години, като някои диви фламинго живеят повече от 50 години. Диета В дивата природа: малки частици водорасли, диатомови водорасли (морски и сладководни водорасли), водни безгръбначни, растителни семена и много малки риби. | Повече ▼



Чилийските фламинго са голям вид фламинго. Те са високи между 1,1 и 1,3 м (3,6 - 4,3 фута), имат размах на крилата между 1,2 и 1,5 м (3,9 - 4,9 фута) и тежат между 2,5 и 3,5 килограма (5,5 - 7,7 фунта). Те са розови на цвят, но незрелите птици са сиви, преди да получат пълно оперение за възрастни. Те имат дълги, сиви крака с розови колене. | Повече ▼

Първото фламинго, излюпено в европейска зоологическа градина, е чилийското фламинго в зоопарка Базел през 1958 г. Оттогава в Базел израснаха над 389 фламинго и бяха разпространени в други зоологически градини по целия свят. Връзка с хората - В Древен Рим езиците на фламинго се смятаха за деликатес. Също така, Андските миньори са убили фламинго заради мазнините си, за които се смята, че са лек за туберкулоза. Древните египтяни вярвали, че фламингото е живото представяне на бог Ра. | Повече ▼

ХАБИТАТ: Чилийските фламинго се срещат по двете брегове на Южна Америка, в Централно Перу и Аржентина ДИЕТА: Тези птици ядат малки скариди, червеи, ларви на насекоми и водни растения. Те получават своето розово оцветяване от естествения каротиноиден пигмент, намиращ се в храните, които ядат. В плен те се хранят с произведена диета, която съдържа естествен пигмент, за да поддържа цвета им. | Повече ▼



Чилийското фламинго е птица, която е родом от южните райони на Южна Америка, включително Уругвай, Боливия, Перу, Аржентина и Чили. Чилийското фламинго е голяма птица, която днес е почти същата, както преди 30 милиона години. Способни да живеят в сурови условия, чилийското фламинго обикновено се среща в голям брой, тъй като стадата им могат да имат хиляди членове. Описание - 1. | Повече ▼

Понастоящем чилийското фламинго не е посочено като застрашено. Има обаче проблеми при опитите да се изчисли броят на чилийското фламинго. Обхватът им е много голям и отдалечен, обхваща много национални граници, което ги прави трудни за проследяване и изучаване. Следователно не са достигнати точни суми. Ареал Чилийското фламинго понастоящем не е посочено като застрашено. Има обаче проблеми при опитите да се изчисли броят на чилийското фламинго. | Повече ▼

Phoenicopterus ruber и чилийски фламинго Phoenicopterus chilensis са по-големи и се хранят най-вече с безгръбначни като саламури, скариди и мекотели. Те получават тези хранителни продукти от долната кал, като се бродят в плитка вода. Понякога те плуват, за да си набавят храната, а понякога като „нагоре“ (пера на опашката във въздуха, главата под вода) като патици. В зоологическата градина в Сан Диего и Парка за диви животни фламинготата се хранят със специална диета с пелети, която е създадена за фламинго. | Повече ▼

Чилийското фламинго е висока, голяма плътска птица с дълга врата и малка глава. Повечето фламинго, включително този вид, имат бледорозово оперение и сметки. Този подвид фламинго е малко по-малък от карибското фламинго и има сиви крака с розови ленти в ставите. РАЗМЕР: Приблизително 80-145 см (31-57 инча) ЖЕНСКИ Жените са по-малки от мъжете ТЕГЛО: Приблизително 1,9-3 кг (4.2-6. | Повече ▼

Чилийски фламинго Phoenicopterus chilensis Алтернативно (и) име (на): тококо (местно име). Чилийското фламинго Phoenicopterus chilensis е най-широко разпространеното от южноамериканските фламинго. Въпреки че споделя части от своя ареал с Фламинго на Андите и Джеймс, той е най-тясно свързан с Карибите и Големия Фламинго. Заедно тези три вида съставляват рода Phoenicopterus. | Повече ▼

Чилийските фламинго на Аквариума са родени и израснали в зоопарка в Сан Диего. За да се подготвят за пристигането си, аквакултуристите на Аквариума посетиха зоопарка и други съоръжения, за да научат повече за грижите и боравенето с тях. Фламинго бяха на около три години, когато дойдоха в Аквариума през 2010 г. На изложението фламинго обичат да „се придържат плътно - те са птици от стадо“, казва асоциираният куратор на птицевъдството Aimee Greenebaum. Дори предпочитат да се хранят заедно. | Повече ▼

Аспектите на темата за чилийското фламинго са обсъдени на следващите места в Британика. Асортирани референции * фламинго (при фламинго (птица)) ... два подвида на по-голямото фламинго: карибското фламинго (P. ruber ruber) и старофалминговото фламинго (P. ruber roseus) на Африка и Южна Европа и Азия. Чилийското фламинго (P. chilensis) е предимно вътрешен вид. | Повече ▼

За първи път чилийското фламинго е идентифицирано научно от чилийския естественик Хуан Игнасио Молина през 1782. Въпреки че чилийското фламинго наистина живее в Чили, то не е изключително за тази страна. | Повече ▼

Чилийските фламинго се срещат в Андите в Перу, Чили, Аржентина и Боливия, където обитават високопланински езера. Това е най-многобройното и широко разпространено фламинго в Южна Америка. Това се случва в стада, които могат да варират в брой от няколко индивида до десетки хиляди. Чилийският вид е по-малък и по-блед от своите роднини. Копчето в центъра на крака често се бърка с коляното, но това е глезенът. | Повече ▼

Сметката на чилийското фламинго е снабдена с подобни на гребен структури, които й позволяват да филтрира храната - главно водорасли и планктон - от водата. История на живота Чилийските фламинго живеят в големи стада в дивата природа и изискват претъпкани условия, за да стимулират размножаването. По време на размножителния период мъжките и женските проявяват разнообразно поведение, за да привлекат партньори, включително маркиране на главата - завъртане на главите им от една страна до друга в тандем - и салюти на крилата, където крилата се отварят и затварят многократно. | Повече ▼

Чилийските фламинго са оскъдни или липсват в езерата с риба, но се срещат в голям брой в езера, където няма риба, която да се състезава за храна. Американска асоциация на зоопарковете и аквариумите Дари | Политика за поверителност | Карта на сайта | Количка | Начало Copyright 2006 Зоопарк Финикс, всички права запазени. | Повече ▼

Оперението на чилийското фламинго с дълго гърло е по-розово от Голямото фламинго, но не толкова розово, колкото карибския му братовчед. Той има сивкави крака, розови „колене“ и стъпала и има повече черно на огъната надолу банкнота - около 50 процента от сметката - от някои фламинго. Вътрешността на банкнотата е белезникава и сметките имат ефикасен вграден механизъм за филтриране на водата, който им помага да се хранят. Първичното и вторичното крило имат черни върхове. | Повече ▼

Чилийските фламинго се срещат в централната част на Перу, Аржентина, Уругвай, Парагвай, Бразилия и Фолклендските острови. По-малкото фламинго живее в Африка, Индия и южна Испания. Фламингото на Джеймс се среща в южното Перу, североизточната част на Чили, Боливия и Аржентина. Андийските фламинго се срещат в южното Перу, северната част на Чили, Боливия и Аржентина. Най-голямото фламинго има най-голямо разпространение, като популациите са в северозападна Индия, Галапагоските острови, Близкия изток, западното Средиземноморие, Африка, а някои дори се срещат в Европа. | Повече ▼

Чилийското фламинго е бледорозово. 2. Оцветяването на пера се получава от каротеноидни пигменти, открити в храната на фламинго. Оцветяването на перата на фламинго се получава от каротеноидни пигменти, открити в храната им. Оцветяването на перата на фламинго се получава от каротеноидни пигменти, открити в храната им. 3. Оцветяването на фламинго при мъжете и жените е еднакво. 4. Новоизлюпените пилета са сиви или бели. | Повече ▼

лабораторно питбул микс кученце

Чилийски фламинго в зоопарка в Единбург В зоологическата градина в Единбург нашите чилийски фламинго се хранят с диетични гранули, които са специално формулирани с диетичните оцветители, необходими на фламинго да остане „в розово“. Пелетите също плават във вода и постепенно потъват, осигурявайки на птиците възможности да използват цялото си естествено похранно поведение. | Повече ▼

Чилийски фламинго в зоопарка в Лас Вегас Американски фламинго в Националната зоологическа градина Вашингтон, окръг Колумбия. | Повече ▼

СЪСТОЯНИЕ: Чилийското фламинго е включено в приложение II на CITES. В това приложение са изброени видове, които се нуждаят от защита и се считат за застрашени и вероятно ще бъдат застрашени, ако търговията не бъде регулирана. ЗАБЕЛЕЖКИ: * Ако в местообитанието присъстват риби, фламинго няма да бъдат, тъй като те често се състезават за една и съща храна. | Повече ▼

Чилийското фламинго (Phoenicopterus chilensis) е голям вид (110-130 см), тясно свързан с карибското фламинго и по-голямото фламинго, с което понякога се счита за специфично. | Повече ▼