Андийско фламинго

Подобно на всички фламинго, той снася едно калцово бяло яйце върху кална могила.



Андийското фламинго е класифицирано като уязвимо (VU), за което се смята, че е изправено пред висок риск от изчезване в дивата природа.

Андийското фламинго (Phoenicopterus andinus) е вид птица от семейство фламинго, ограничено до високите Анди в южното Перу, Боливия, северна Чили и северозападна Аржентина. Тя е тясно свързана с по-малкия Фламинго на Джеймс и двамата са поставени в рода Phoenicoparrus. Подобно на всички фламинго, той снася едно калцово бяло яйце върху кална могила. Андийските фламинго, както всички фламинго, се хранят, като филтрират малки предмети от вода със своите специализирани сметки. | Повече ▼



Фламингото на Джеймс е по-малко от андийското фламинго и е средно 3 фута (90–92 см). Те имат много дълга шия, която се състои от 19 дълги шийни прешлена, позволяващи много движения и въртене на главата. Техните дълги тънки крака също ги характеризират. Коляното не се вижда отвън, но е разположено в горната част на крака. Ставата в средата на крака, която повечето приемат за колянна става, всъщност е глезенната става. | Повече ▼

кученца питвайлер за продажба



Андеанските фламинго се събират в Лагуна Колорада, Боливия, за обединяване през април 2008 г. Сега те се радват на защитена зона, 25 пъти по-голяма. Ла Пас, Боливия: Честванията тук вчера отбелязаха признаването на район от Южна Боливия като влажно място с международно значение (или Рамсарско място), най-голямото обявено в 7-километровата верига на Андите в Южна Америка. | Повече ▼

Андийското фламинго е единственият вид фламинго, който има жълти крака и стъпала. Сметката му е жълтеникава, както при Фламингото на Джеймс, но с много по-обширен черен връх. Андийското фламинго е изложено на риск от изчезване поради лов, дългия си размножителен цикъл и малкия брой места за размножаване по целия свят. | Повече ▼

Смята се, че популацията на андийските фламинго е намаляла с цели 24% от средата на 80-те години (2). В средата на 20-ти век събирането на яйца е широко разпространено и хиляди се събират годишно, с опустошителни резултати (2). Влошаването на местообитанията под формата на минни дейности и спадане на нивото на водата поради суша също са изиграли роля за намаляването на този вид (2). | Повече ▼



Андийското фламинго (Andean Flamingo) (Phoenicopterus andinus) е вид птица от семейството на фламинго, което е тясно свързано с по-малкия фламинго на Джеймс и двете са поставени в рода Phoenicoparrus. Разпространение / обхват Ареалът му е ограничен до високите Анди в южното Перу, Боливия, северна Чили и северозападна Аржентина. Описание По-голямата част от оперението е розово бяло. | Повече ▼

помаранско чихуахуа микс куче

Големият, красив андийски фламинго е един от трите вида фламинго, роден в Андите. Сравнително дълголетна птица, това фламинго може да измине огромни разстояния - от 200 до повече от 700 мили за един ден. Изглежда, че движението му е силно повлияно от фактори на околната среда, особено от състоянието на предпочитаното местообитание във влажните зони във високите Анди, чиито водоносни хоризонти трябва да се зареждат всяко лято. За съжаление тези влажни зони - и фламингото - са изправени пред различни заплахи, включително добив на минерали и отклоняване на вода. | Повече ▼

синя кърлежи бигъл хрътка

ОПИСАНИЕ: Андийското фламинго е едновременно най-редкият и най-високият от всичките шест вида фламинго. Има традиционно розово оцветяване по цялото тяло, с бледожълто лице и черни пера на опашката. ХАБИТАТ: Тези фламинго предпочитат плитки влажни зони на различни възвишения на Андите. Повечето от тези влажни зони са местни или „затворени“ водни басейни, които не се оттичат в морето, така че са склонни да изсъхнат и разчитат на летните дъждове, за да ги заредят. | Повече ▼



Аспектите на темата Андийско фламинго са обсъдени на следващите места в Британика. Асортирани референции * фламинго (при фламинго (птица)) ... Два по-малки вида, които живеят високо в Андите в Южна Америка, са фламингите от Андите (Phoenicoparrus andinus) и пумина, или Джеймс, фламинго (Phoenicoparrus jamesi). Първият има розова лента на всеки от жълтите си крака, а вторият ... | Повече ▼

Самоподдържаща се пленна популация от андийски фламинго съществува в тръста на дивите птици и влажните зони в Слимбридж във Великобритания. Тези птици предоставят полезни теми за изследване на поведенческите аспекти на този вид. Андските миньори убиват андските фламинго заради мазнините им, вярвайки, че това е лек за туберкулоза. Хората от Моче в древно Перу почитали природата, поставяйки акцент върху животните и често изобразявали фламинго в своето изкуство. Намерено в Songbird Remix Flamingos Взето от 'http://www.empken.com/wiki/index. | Повече ▼

Андийското фламинго Phoenicoparrus andinus е най-голямото южноамериканско фламинго и се среща на високите Андски плата в Перу, Чили, Боливия и Аржентина. Той се отличава от всички останали фламинго с жълтите си крака, розово-виолетовото оперение и голямото количество черно, видимо при кацане. Той е най-тясно свързан с фламингото на Джеймс и двамата са единствените членове на рода Phoenicoparrus. | Повече ▼

Андийското фламинго е голяма птица с бледорозово тяло и наситено розов врат, жълти крака и бледожълт и черен клюн. Черните първични пера на този вид образуват голям триъгълник, когато е кацнал. Андийското фламинго живее във високото Андийско плато на Перу, Чили, Боливия и Аржентина. Видовете се размножават само на десет места и броят им рязко е намалял от началото на 90-те години. Около 34 000 андийски фламинго остават и успехът в размножаването е постоянно нисък. | Повече ▼

Андийското фламинго има розови крила и тънки дълги крака, които приличат на клонки. Броят им е спаднал до такава степен, че има опасност от изчезване, тъй като хората вземат яйцата им и замърсяват околната среда на своите езера. | Повече ▼

Природозащитен статус: Андийското фламинго е уязвимо Забавни факти ?? Розовият цвят на фламинго, който е много важен за стимулиране на възпроизводството, идва от храната, която ядат, включително водорасли, диатомили и малки водни насекоми и ракообразни. ?? Фламинго като компания! В Източна Африка над един милион по-малки фламинго могат да се съберат заедно - образувайки най-големите стада, известни сред птиците днес. ?? Заставането на един крак наистина е най-удобното им положение за почивка. | Повече ▼

смес от черен и кафяв териер

Андийското фламинго е единственият вид, който има жълти крака и стъпала. ФЛАМИНГО Дълги крака и дълга, извита врата са характеристики на всички видове фламинго. В. Придатъци. 1. Крака.LEG a. Краката на възрастните фламинго са дълги и вретени. | Повече ▼

Андийските фламинго имат силен звук, подобен на този на гъска, която те също комуникират, използвайки салют с крило, изпъвайки врата си и обръщайки опашката си. Местообитание Андийски фламинго се срещат в езерата и лагуните на Андите. Те са изключително общителни птици и образуват ята, съдържащи хиляди индивиди. Диетичните андийски фламинго са хранилки за филтри и основно се хранят с диатомови водорасли и водорасли. | Повече ▼

Андийските фламинго имат по-малко от 50 000 индивида, а фламингите на Пуна или Джеймс са по-малко от 100 000. От 70-те години насам повечето популации на фламинго в Южна Америка рязко са намалели. Човешката дейност създава най-сериозните проблеми за фламинго, поради добива на литий, отклоняването на вода, събирането на яйца, селското стопанство, промишлените проекти, свързаните с туризма смущения и въвеждането на риба в езерата. Други птици и някои бозайници ядат яйцата и пилетата. Има надежда обаче за тези красиви птици. | Повече ▼